حسابدهی دولت به ملت؛ اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی دستاوردهای یک ساله خود را ارایه کرد

media_admin
سه‌شنبه ۱۴۰۲/۵/۱۷ - ۱۵:۵۰
حسابدهی دولت به ملت

رهبری اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در برنامه حسابدهی دولت به ملت در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت، دستاوردهای یک ساله این اداره را ارایه کرد.

در آغاز این برنامه مولوی غلام حیدر شهامت، سرپرست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی درباره‌ی اهمیت این اداره صحبت کرد.

وی گفت که اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در کنار وزارت‌خانه‌های معارف و تحصیلات عالی، مکلفیت تربیه جوانان و اقشار خاص جامعه را برعهده دارد.

آقای شهامت تأکید که در حال حاضر اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی یگانه نهادی است که مشغول تربیه نیروی تخنیکی و مسلکی می‌باشد.

وی علاوه کرد که با پیشرفت تکنالوژی و تحول زندگی انسان‌ها، بازار کار نیز تغییر کرده و اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی باتوجه به نیاز بازار کار نیروی مسلکی تربیه می‌کند.

آقای شهامت گفت: «پس از پایان اشغال، اکنون کشور در تمام سکتورها نیاز جدی به نیروی حرفه‌یی دارد و رفع این نیاز، مکلفیت و مسئولیت اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی است.»

سرپرست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در ادامه به دستاوردهای عمده این اداره در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت که چاپ قرآن کریم با اعراب به خط بریل برای نابینایان یکی از دستاودهایی است که اداره مزبور برای اولین بار به آن دست یافته است.

تدوین یا بازنگری اسناد تقنینی اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی مطابق پالیسی ا.ا.ا، ایجاد مرکز نوآوری برای حمایت از مخترعین، تدوین استراتیژی پنج ساله، ایجاد سیسم‌های الکترونیکی، ایجاد رشته خط آهن و تدوین نصاب آموزشی آن، ایجاد انستیتوت توریزم و هوتل‌داری و تفاهم با مؤسسه «stay in Afghanistan» برای انتقال رشته‌های تخنیکی و مسلکی از آلمان به افغانستان از دیگر دستاوردهای اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در یک سال اخیر است.

همچنین به گفته آقای شهامت، رفع یک سال تنزیل فارغان مراکز تعلیمات تخنیکی و مسلکی برای جذب در پوهنتون‌ها، کار روی ایجاد انستیتوت نمونه و معیاری، تطبیق برنامه مرور مشترک برای سروی مراکز تعلیمات تخنیکی و مسلکی و برگزاری کورس‌های ارتقای ظرفیت برای مجاهدین امارت اسلامی نیز از دستاوردهای یک سال اخیر اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی است.

در ادامه برنامه مفتی فضل الرحمان فاضل، معاون مالی و اداری اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی گزارش بخش مالی و اداری این اداره را ارایه کرد.

آقای فاضل گفت که اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در یک سال اخیر، توانسته است 50 پروژه ساختمانی خود را برآوردثانی کند و پروژه‌هایی که نیمه‌کاره بودند، تکمیل کند.

وی افزود که برخی ساختمان‌های مراکز تعلیمات تخنیکی و مسلکی که نیاز به ترمیم داشتند، ترمیم شده‌اند.

همچنین اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی برای صرفه‌جویی در بودجه و جلوگیری از ضایعات تیل وسایط خود، یک تانک تیل در محوطه این اداره ایجاد کرده است.

آقای فاضل گفت که در بخش املاک، اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی توانسته است که تمام املاک و جایدادهای خود را ثبت بانک املاک و جایدادهای دولتی کند.

معاون مالی و اداری اداره تعلمیات تخنیکی و مسلکی علاوه کرد برخی از جایدادهای تصاحب‌شده یا غصبی این اداره نیز بررسی شده و اسناد آنها برای استرداد به مراجع عدلی و قضایی ارسال شده است.

وی در بخش بودجه گفت که اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی توانسته است که حدود یک و نیم میلیارد افغانی بودجه عادی و انکشافی خود را در سال مالی 1401 به گونه موثر مصرف کند.

به همین ترتیب، مولوی غلام سعید احساس، معاون امور تخنیکی و مسلکی درباره‌ی فعالیت‌ها و دستاوردهای اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در بخش اکادمیک صحبت کرد.

وی گفت که اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در یک سال اخیر توجه جدی به نصاب خود داشته و توانسته‌ است رشته‌های آموزشی مراکز تعلیمات تخننیکی و مسلکی را تجدید کند.

آقای احساس افزود که در گذشته رشته‌هایی در مراکز تعلیمات تخنیکی و مسلکی تدریس می‌شد که ضرورت نبود.

وی اضافه کرد که با بازنگری رشته‌های تعلیمات تخنیکی و مسلکی، رشته‌های جدید ایجاد شده که ضرروت کشور است.

آقای احساس با اشاره به بازنگری رشته زراعت گفت که افغانستان یک کشور زراعتی است و نیاز جدی به نیروی مسلکی در بخش زراعت دارد.

وی گفت که اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی روی بازنگری رشته‌های برق خود نیز کار کرده و کار آن 80 درصد پیش رفته است.

همچنین آقای احساس افزود که رشته‌های تجارتی و دینی در بخش تعلیمات خاص برای نابینایان و ناشنوایان ایجاد شده است.

وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد که برای استفاده مؤثر از امکانات و تجهیزات مراکز تعلیمات تخنیکی و مسلکی که طی سال‌ها از آنها استفاده نشده، یک تیم فنی گماشته شده است و این تیم در حال بررسی تجهیزات و امکانات است.

همچنین معاون امور تخنیکی و مسلکی درباره‌ی مرکز نوآوری اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی صحبت کرد و گفت که در گذشته مخترعین سرگردان بودند؛ اما اکنون یک مرکز هماهنگی و انسجام برای آنان ایجاد شده است.

آقای احساس افزود که تاکنون 150 پروژه در مرکز نوآوری اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی ثبت شده است.

او گفت: «پروژه‌هایی که ضرورت مردم باشد، روی آن کار می‌شود و تکمیل می‌گردد.»

معاون امور تخنیکی و مسلکی علاوه کرد که اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی روی طرح دسترسی معتادان به آموزش های فنی و حرفوی در مراکز ترک اعتیاد نیز کار می‌کند.

در ختم برنامه امروز، رهبری اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد و این برنامه پایان یافت.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۱ - ۱۲:۴۱
Background image

برگزاری نمایشگاه آثار هنری و اسلامی در انستیتوت مسلکی ناشنوایان کابل

انستیتوت مسلکی ناشنوایان شهر کابل به مناسبت ۳۰ مین سالگرد تأسیس این مرکز آموزشی نمایشگاه آثار هنری و اسلامی برگزار کرد. در این نمایشگاه ده ها اثر هنری از بخش های مختلف از جمله نقاشی،. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۵:۳۴
Background image

پایان دومین نمایشگاه ملی ابتکارات و نوآوری‌های برتر افغانستان

دومین نمایشگاه ملی ابتکارات و نوآوری‌های برتر افغانستانان امروز پایان یافت. در مراسم اختتامیه این نمایشگاه چهار روزه، شماری از مقامات ارشد حکومت ازجمله محترم مولوی عبدالسلام حنفی معاون. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۸/۲۹ - ۱۵:۳۷
Background image

نشست ریاست تنظیم برنامه های حرفوی با مسئولان آمرین تخنیکی ولایات

ریاست تنظیم برنامه های حرفوی اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی با مسئولان آمریت های تخنیکی و مسلکی ولایات در بادام باغ کابل نشست برگزار کرد. دراین نشست پیرامون ثبت، ایجاد و جوازدهی مراکز. . .

BACK TO NEWS