مولوی غلام حیدر شهامت: اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی مصمم است تا نصاب خود را مطابق نیاز بازارکار عیار کند
کنفرانس هماهنگی اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی با سکتور خصوصی برگزار شد. در ختم کنفرانس میان اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی و سکتور خصوصی چندین تفاهمنامه امضا شد.
مولوی غلام حیدر شهامت، سرپرست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی گفت که هدف از برگزاری این کنفرانس رسیدگی به مشکل جدی و عمده افغانستان که همانا بیکاری و فقر است، میباشد.
آقای شهامت با بیان این که هدف اساسی اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی فقرزدایی و تربیه نیروی ماهر کار است گفت که این اداره با قدامت حدود 90 سال نتوانسته است جایگاه خود را پیدا کند، چون در گذشته هدفی برای رسیدن کشور به خودکفایی منابع بشری و اقتصادی وجود نداشت.
سرپرست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی افزود که در حال حاضر سکتور خصوصی در تمام بخشها به نیروی ماهر و با تجربه نیاز دارد؛ اما بهجای استفاده از جوانان کشور، هزاران کارگر از خارج میآیند و معاش گزاف هم دریافت میکنند.
او افزود که اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی برای رفع این مشکل از سکتور خصوصی دعوت کرده تا آنها نیازشان را مطرح کند و مطابق نیاز بازار کار، نیرو تربیه شوند.
سرپرست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی گفت که این اداره رابطه تنگاتنگی با سکتور خصوصی دارد. وی افزود: «سکتور خصوصی باید نیازهای خود را به اداره تعملیات تخنیکی و مسلکی بگوید، و اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی مطابق نیاز آنها افراد ماهر تربیه کند و این باعث میشود که دیگر نیاز نباشد افراد از خارج بیایند».
آقای شهامت تأکید کرد که اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی مصمم است که نصاب آموزشی خود را مطابق بازار کار تنظیم کند.
در این مراسم محمد یونس مهمند، رییس اتاق تجارت و صنایع گفت که در حال حاضر سکتور خصوصی برای ترمیم ماشینآلات متکی به انجیران خارجی است.
آقای مهمند گفت که سکتور خصوصی آماده هرنوع همکاری است تا کمبود نیروی ماهر رفع شود.
شیرباز کمینزاده، رییس اتاق صنایع و معادن افغانستان نیز در این کنفرانس از اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی خواست که در بخش معادن کارگران ماهر تربیه کند.
آقای کمینزاده گفت که باید به تولیدات داخلی توجه شود؛ اما بدون کارگر و انجنیر تولیدات داخلی انجام نمیشود.
الحاج خلیلالرحمان حقانی، سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان هم در این مراسم سخنرانی کرد و گفت که نیاز است کشور در تمام بخشها پیشرفت کند.
آقای حقانی با اشاره به دستاوردهای اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی گفت که موترساختهشده در مرکز نوآوری این اداره، جهانیان را حیران کرده است.
در کنفرانس هماهنگی اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی با سکتور خصوصی، غلام سعید احساس، معاون امور تخنیکی و مسلکی این اداره نیز صحبت کرد و گفت که اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی برای حمایت از مخترعان و مبتکران یک مرکز نوآوری ایجاد کرده است.
به گفته او، در این مرکز تاکنون 138 ابتکار ثبت شده است.
این کنفرانس که به تلاش ریس ریاست پلان، آقای مولوی نیک محمد نیکمل راه اندازی ګردیده بود، با امضای تفاهمنامههای همکاری میان وزارت اطلاعات و فرهنگ، اتاق پیشهوران و دکانداران و اتاق صنایع سبز پایان یافت.