رهبری اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در برنامه حسابدهی دولت به ملت گزارش اجراآت و دستاوردهای این اداره را ارایه کرد

رهبری اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در چارچوب برنامه حسابدهی دولت به ملت، در یک نشست خبری در مرکز رسانههای حکومت از اجراات و دستاوردهای یکسالهی خود گزارش ارایه کردند.
مولوی غلام حیدر شهامت، سرپرست این اداره گفت که اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی یک اداره مستقل بودجوی است و بخش مهم نظام تعلیمی افغانستان را به پیش میبرد.
آقای شهامت گفت که اداره تعملیات تخنیکی و مسلکی در گسترش سرمایه بشری نقش اساسی دارد.
ایشان تصریح کرد که اشتغالزایی، فقرزدایی و تربیه نیروی ماهر کار از اهداف اصلی اداره تعملیات تخنیکی ومسلکی است.
آقای شهامت با پرداختن به دستاوردهای یک ساله اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی گفت که پس از تحول در کشور، 237 نفر در بستهای خالی و بستهای رهبری اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در مرکز و ولایات استخدام شدهاند.
ایشان افزود که افراد تازهتقرر متعهد و متخصص با درجه تحصیلات لیسانس و ماستر هستند.
آقای شهامت علاوه کرد که اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی بعد از تحول سیاسی در کشور، دو پروژه مهم ساختمانی شامل ساختمان تدریسی 16 صنفی ولسوالی بگرامی کابل و ساختمان انستیتوت اکمال تخصص را بهبهرهبرداری سپرده است.
به گفتهی آقای شهامت، اداره تعملیات تخنیکی و مسلکی در این مدت، امتحان کانکور آزاد را برای 60 هزار داوطلب در نقاط سردسیر و گرمسیر کشور برگزار کرده است که از این میان حدود 55 هزار 652 نفر جدیدالشمول در مراکز آموزشی تعلیمات تخنیکی و مسلکی به سطح مرکز و ولایات جذب شدهاند.
همچنین آقای شهامت گفت که طی یک سال اخیر حدود 650 شاگرد از مراکز آموزشی اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی فارغ گردیدهاند.
سرپرست اداره تعملیات تخنیکی و مسلکی فعالسازی مطبعه این اداره پس از چندین دهه را هم از دستاوردهای یک سال اخیر خواند و گفت که فعالیت این مطعبه میتواند از هدر رفتن حدوداً 20 میلیون افغانی پول بیت المال جلوگیری کند.
به گفتهی او، در کنار مطبعه خط بریل برای نابینایان نیز با مدیریت جدید و جذب متخصصین، احیاء شد است.
سرپرست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در ادامه گفت که این اداره در سال گذشته با صرفهجویی و پرداخت باقیداریها، مبلغ ۳۸ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۷۷۱ افغانی را به حساب دولت واریز کرده است.
آقای شهامت علاوه کرد که اداره تعملیات تخنیکی و مسلکی برای تحقق اهداف استراتیژیک خود، بهبود کیفیت و جذب فارغان در پوهنتونها، با چندین نهاد و مؤسسه تفاهم نامه همکاری امضا کرده است.
در ادامه استاد نورمحمد عزیزی، معاون امور اکادمیک اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی بخشی از دستاوردهای دیگر این اداره ارایه کرد و گفت که برای افزایش جذب فارغان انستیتوتها در پوهنتونها، براساس تفاهم با وزارت تحصیلات عالی، یک سال تنزیل برداشته میشود.
آقای عزیزی افزود که در سال گذشته به تعداد 9 لیسه مسلکی این اداره جهت ارایه خدمات بیشتر و موثر به انستیتوت ارتقا یافته اند و 12 رشته جدید برای ارایه خدمات آموزشی مطابق نیاز بازار کار نیز ایجاد شده است.
در کنار این، به گفته معاون امور اکادمیک، تالیف و دیزاین 135 عنوان کتاب درسی و همچنین چاپ بیش از یک 188 هزار جلد کتاب از کارهایی است که در مدت یک سال اخیر انجام یافته اند.
آقای عزیزی گفت که طرح اعزام تعدادی از فارغان مراکز آموزشی جهت کار به خارج از کشور، ایجاد و افتتاح انستیتوت تعلیمات عالی (پوهنتون کاربردی) و ایجاد پنج کمپلکس تعلیمات تخنیکی و مسلکی در مرکز و ولایات از برنامههای آینده این اداره است.
در این نشست مفتی فضل الرحمان فاضل، معاون مالی و اداری اداره تعملیات تخنیکی و مسلکی دربارهی مصرف بودجه این اداره گزارش ارایه کرد و گفت که اداره تعملیات تخنیکی و مسلکی بودجه سه ماه خود را به گونه کامل مصرف کرده است.
آقای فاضل افزود که بودجه مصرفی سال جاری مالی اداره تعملیات تخنیکی و مسلکی نیز تاکنون 70 درصد مصرف شده است.
در پایان روح الله هوتک، مشاور مقام اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.