مدیریت آموزش های تخنیکی، مسلکی و حرفوی در یک میکانیزم واحد و تأثیرگذاری آن در اعتباردهی علمی و صرفیه جویی هزینه های ملی در کشور!

کابل- ۹ میزان ۱۳۹۹
اولین جلسه هماهنگی میان اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی و نمایندگان بیشتر از ۲۰ انجو، مؤسسات و پروژه های فعال که آموزش های غیر رسمی را تدریس، تمویل و حمایت می کنند، در مرکز این اداره برگزار گردید.
هدف از برگزاری این نشست، بحث و تبادل نظر در رابطه به مدیریتِ آموزش های تخنیکی، مسلکی و حرفوی تحت چتر واحد ودر یک میکانیزم مشخص، عنوان گردیده است. در این نشست، محترم جلال الدین عطایی رئیس عمومی پلان و مشارکت باسکتور خصوصی، در مورد استقلالیت این اداره، استراتژی پلان، پلان توسعوی و پلان انکشافی، ساختار تشکیلاتی، تعداد استادان، شاگردان و پروژه های انکشافی، تعداد رشته های موجود در تعلیمات تخنیکی و مسلکی به شرکت کنندگان توضیح داد.
آقای عطایی ضمن تأکید بر دست آورد های اداره تعلیمات تخنیکی ومسلکی بعد از استقلالیت از وزارت محترم معارف، در پاسخ به سوالات شرکت کنندگان در مورد اهمیتِ تعلیمات تخنیکی و مسلکی در افغانستان گفت:
افغانستان شدیداً نیاز به تولید بازار کار و تولید نیروی بشری ماهر و مسلکی دارد تا مردم شامل بازار کار گردیده و فقر اقتصادی درکشور کاهش یابد. بنابرین اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی، از یک طرف نیروی بشری ماهر ومسلکی تولید می کند و از سوی دیگر ادارات و مراجع سکتوری را کمک می کند تا بازارِ کار تولید کند و این کمک از طریق تهیه نصاب تعلیمی مطابق با نیاز بازار کار و موافق با ساختار اقتصادی کشور صورت می گیرد.
بناءً قرار گرفتن آموزش های تخنیکی، مسلکی و حرفوی در یک میکانیزم واحد، برعلاوه اینکه مزایای زیادی دارد؛ حد اقل سه فایدۀ مهم را برای توسعه اقتصادی و انکشاف پایدار در افغانستان دارد:
اول آنکه؛ مدیریت آموزش های تخنیکی تحت چتر واحد، صرفه جویی در بودجه ملی را به دست می دهد؛
دوم آنکه؛ روند فعالیت ها به سرعت به پیش رفته زمینه اشتغالزایی برای شهروندان فراهم می گردد؛
و سوم آنکه؛ آموزش های تخنیکی، مسلکی و حرفوی به عنوان یک بخشِ از علوم معاصر در سطح کشور، منطقه و جهان از جایگاهِ علمی برخوردار می گردد.
در این نشست قرارشد جلسات هماهنگی میان اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی و نمایندگان انجوها، مؤسسات و اداراتی که پروژه های آموزش های حرفوی را تدریس می کنند، در هرماه یکبار برگزار گردیده در بارۀ ایجاد یک میکانیزم واحد، ساختار و لایحه وظایف آن بحث صورت گیرد.
نمایندگان محترم این انجوها، پروژه ها ومؤسسات، ضمن ابراز قدردانی از برگزاری این نشست، از برنامه اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در این زمینه حمایت کرده و اعلام آمادگی نمودند.