رئیس ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی: پوهنتون آسیایی برای خانم ها، ۵۰ بورسیه تحصیلی را برای زنان افغانستان اختصاص داد

haroon
چهارشنبه ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ - ۹:۲۳
Scholarship

کابل- 21 حوت 1397

 محترم داکتر کمال احمد، رئیس پوهنتون آسیایی برای خانم‌ها که روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با  نانو ندیمه سحر، رئیس ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی، محترم داکتر محمد همایون قیومی، سرپرست وزارت مالیه و مشاور ارشد مقام عالی ریاست جمهوری در امور زیربناء، محترم عبدالتواب بالا کرزی، معین علمی وزارت تحصیلات عالی، در مرکز اطلاعات ورسانه های حکومت صحبت می‌کرد، افزود: برای سال ۲۰۱۹ میلادی ۵۰ بورسیه تحصیلی برای زنان افغان، در پوهنتون آسیایی برای خانم ها، اختصاص یافته است و از زنان افغانستان خواست که برای به دست آوردن بورسیه های تحصیلی این پوهنتون که ویژه زنان است، برای سال ۲۰۱۹ در خواست بدهند.

ندیمه سحر، رئیس ادارۀ تعلیمات تخنیکی ومسلکی نیز اختصاص ۵۰ بورسیه تحصیلی به زنان افغان از سوی این پوهنتون را، افغانستان شمول دانست وگفت در این برنامه اولویت به خانم هایی داده می شود که دسترسی محدود به تحصیلات عالی دارند. رشته های اساسی که در پوهنتون آسیایی برای خانم ها تدریس می شود، با بازار کار افغانستان مطابقت کامل دارد.

بانو سحر افزود که حکومت وحدت ملی متعهد به توانمند سازی خانم ها در عرصه های مختلف بوده وگام های زیادی در این زمینه ها برداشته شده است. ما به این باور استیم که بهترین راه برای توانمند سازی زنان فراهم ساختن زمینه تحصیل با کیفیت برای خانم ها است.

محترم داکتر محمد همایون قیومی، سرپرست وزارت مالیه و مشاور ارشد مقام عالی ریاست جمهوری در امور زیربناء اختصاص این بورسیه ها را به زنان افغان فرصت خوب دانست واز زنان به ویژه فارغان صنوف دوازدهم در ۳۴ ولایت کشور در خواست کرد که از این فرصت استفاده کنند.

 

 محترم عبدالتواب بالا کرزی، معین وزارت تحصیلات عالی نیز با تأکید بر آنکه این وزارت در توزیع بورسیه ها ۳۰ در صد را به زنان اختصاص داده است گفت: ۵۰ بورسیه پوهنتون آسیایی برای خانم ها، مطلقاً برای زنان در نظر گرفته شده است.

آقای بالا کرزی افزود که پس از این تمام بورسیه ها از طریق امتحان کانکور به رقابت گذاشته می شود و در توزیع بورسیه ها شفافیت لازم در نظر گرفته خواهد شد.

پوهنتون آسیایی برای خانم ها که در کشور بنگله دیش موقعیت دارد، از سال ۲۰۰۹ میلادی به اینسو به فعالیت آغاز کرده است.

در حال حاضر۸۰۰ محصل زن از ۱۷ کشور در پوهنتون آسیایی برای خانم ها، مشغول ادامه تحصیل اند و ۱۰۹ تن از آنان را محصلین افغان تشکیل می دهند. پیش از این ۴۹ تن از محصلین زن افغان از این پوهنتون سند فراغت به دست آورده اند.

تازه خبرونه

چهارشنبه ۱۴۰۴/۸/۱۴ - ۱۵:۱۲
Background image

د ساختمان د سیخ بندۍ په اړه د بلخ ولایت نفتو او ګازو انسټيټوټ د محصلينو د عملي زده کړو بهیر

د بلخ ولایت د نفتو او ګازو انسټيټوټ د ساختماني څانګې محصلینو ته د تخنیکي او مسلکي زده کړو ادارې د ښوونیزو مرکزونو د عملي زده کړو په چوکاټ کې د ساختمان د سیخ بندۍ په اړه په عملي بڼه. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۸/۱۴ - ۱۵:۸
Background image

د سرپل ولایت د نفتو او ګازو انسټیټوټ محصلینو ته د نفتي فعالیتونو په اړه روزنه ورکړل شوه

د سرپل ولایت نفتو او ګازو انسټیټوټ د تکنیشن څانګې محصلینو په یاد ولایت کې د انګوت نفتي سیمي ته د یو علمي سفر په ترڅ کې د نفتي فعالیتونو په اړه عملي روزنه ترلاسه کړه. په ورته وخت کې. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۸/۱۳ - ۱۶:۵۷
Background image

د تخنيکي او مسلکي زده کړو ادارې رئیس: د مجاهدينو روزنیزې طرحې پلي کیدل يوه ستره لاسته راوړنه ده چې د ا.ا.ا رهبرۍ لوړ مقام له خوا يې تود هرکلی هم شوی.

په تخار ولايت کې د تخنيکي او مسلکي زده کړو ادارې له ادارې او مديريت پروګرام څخه د نږدې ٨٥٠ تنه مجاهدينو فراغت‌غونډه ترسره شوه. په دې مراسمو کې د تخنيکي او مسلکي زده کړو ادارې رئیس. . .

BACK TO NEWS